skip to Main Content
Val Op Met Een Creatief CV!

Val op met een creatief CV!

Je CV is je visitekaartje voor het vinden van ander werk. Met je CV kun je je onderscheiden ten opzichte van een ander. Het nadeel van een CV is, dat deze niet uitgebreid bestudeerd wordt tijdens de eerste selectieronde. Vaak wordt hij alleen snel gescreend.

Dus hoe zorg je ervoor dat jouw CV wel gelezen wordt? Zorg dat hij visueel aantrekkelijk is!

Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen met het maken van een visueel aantrekkelijk CV, zoals CV5. Zelf ga ik liever wat creatiever ter werk.

Onderstaande mijn tips voor een creatief CV:

  1. Gebruik een achtergrond

Een achtergrond waarmee je je beroep uitbeeldt, geeft meteen uitstraling aan je CV. Bijvoorbeeld het bos als achtergrond van een CV van een boswachter of een skyline voor een ontwikkelaar in de bouw, een verkoopbord voor een makelaar, een headset voor een callcenter agent, hout voor een timmerman etc. Op internet zijn er genoeg plaatjes te vinden. In Word kun je je achtergrond bewerken en het doorzichtig maken. Zo heb je wel het effect van de uitstraling, zonder dat deze overheersend is.

  1. Maak gebruik van icoontjes

Icoontjes gebruiken als tekstkop of naast tekstkop maken meteen duidelijk wat je gaat vertellen. Plaatjes geven betere associaties dan woorden. Zo kun je een icoontje van een koffer gebruiken voor je werkervaring en een icoontje van afstudeerhoed gebruiken voor je opleidingen. Google maar eens. Je komt vast iets leuks tegen

  1. Gebruik een foto

Foto’s spreken mensen aan en zijn bijna onmisbaar voor op je CV. Belangrijk is wel dat het een foto is die uitstraalt hoe je bent, zonder overdreven te zijn. Let op wat je aan hebt op de foto en de achtergrond (ik zie zo vaak deurklinken als achtergrond….). Het liefst niet een selfie. Vraag een vriend/vriendin om de foto voor je te maken. Kijk niet chagrijnig, lach.

En…. ga niet op de foto met je kind, het is geen familie-album en geen foto’s met een biertje in je hand (uitzondering als je bierbrouwer van beroep bent )

  1. Kies eens een ander lettertype

Ik kom nog veel CV’s tegen in lettertype Times, dat vind ik toch wel wat achterhaald. Gebruik op z’n minst Verdana, Calibri of Arial. En zoek ook eens naar een ander lettertype

  1. Korte zinnen en actief taalgebruik

Je CV wordt niet uitgebreid gelezen. Dus maak gebruik van kopjes, korte zinnen en actief taalgebruik. Vermijd woorden die twijfel uitstralen zoals misschien, mogelijk, kan zijn e.d.

Tot slot: stuur je CV in PDF

Zo zorg je ervoor dat je CV met de juiste opmaak wordt ontvangen! Anders is al je creatieve werk misschien voor niks geweest.

Natuurlijk heb ik nog veel meer tips en ideeën voor een CV waarmee jij je kan onderscheiden, dus maak een afspraak om jouw CV te bespreken.

Back To Top