skip to Main Content
Kleding En Je Werk

Kleding en je werk

Kleding doet een hoop, ook op de werkvloer. Kleding kan bijdragen in het uitstralen van onzekerheid. Bijvoorbeeld door je te verstoppen in te grootte kleding, of door het dragen van niet goed zittende kleding. Soms maakt de kleding die je draagt je ook minder benaderbaar, of wordt je er minder serieus door genomen, of zien mensen je niet staan. Kleding kan er ook voor zorgen dat je jezelf niet mooi vindt, een negatief zelfbeeld.

De kleding die je draagt kan een verschil maken in wat je uitstraalt en hoe je je voelt. Het dragen van de juiste kleding, die bij jou past en die past bij je werkomgeving kan ervoor zorgen dat je eerder serieus wordt genomen. Dat je beter te benaderen bent door collega’s, dat je betrouwbaarder wordt gevonden. Dat je professioneler over komt. En dit alles kan weer zorgen voor betere kansen in je loopbaan.

Dus wat trek je aan naar je werk? Dat is helemaal afhankelijk van wat bij jou past en bij je werkgever. Zorg er in ieder geval voor dat wat je draagt past bij je figuur. Te strak zittende kleding, te korte kleding (broekspijpen of rok), kleding dat stuk is, zijn sowieso een no-go.

Het kiezen van een juiste snit, zorgt verder vaak voor een beter voorkomen. Bij ieder type figuur, ongeacht je maat, staat de ene snit beter dan de andere. Ook de kleur die je draagt maakt een verschil. De ene persoon staan zachtere kleuren zoals pastelkleuren beter, de andere persoon harde kleuren zoals cobalt blauw en rood.

Filmpjes en boeken van stylistes Trinny and Susanna, hebben mij erg geholpen met het vinden van een juiste snit voor mijn figuur en het kiezen van de juiste kleur. Door hun duidelijke uitleg en voorbeelden, begrijp ik beter wat bij mij past. Ook heeft dit inzicht gegeven in welke kleding beter geschikt is in een werkomgeving. Dit besef wens ik iedereen toe, en daarom is mijn tip: bekijk deze filmpjes van Trinny en Susanna, ontdek welke kleding jou het beste staat zodat ook jij wordt beoordeeld op je inhoud ipv op wat je draagt.

Trinny and Susanna The rules 2003 1/8

 

Back To Top